Raspucanci

Uvod

Sastojci

  • 1 La bomba čokolada za jelo i kuhanje 200g
  • 2 jaja
  • 60g šlag krema od čokolade
  • 2 dl mlijeka
  • 3og kakao u prahu
  • 30g sitni šećer

Jednostavni mali mekani čokoladni keksići odlični su kolačići za Božić, ali i druga slavlja. Meki i sočni, intenzivnog čokoladnog okusa, pružiti će Vam neopisivo zadovoljstvo.

Korak po korak

Priprema

Korak 1

Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.

Korak 2

Pripremite šlag kremu od čokolade sa mlijekom.

Korak 3

U posudi izmiješajte jaja sa šećerom dok ne dobijete kremastu masu.

Korak 4

Kada se čokolada malo ohladila dodati u smjesu kremastu masu od jaja i šećera i kakao u prahu pa sve miješati dok se ne sjedini.

Korak 5

U sjedinjenu masu postepeno dodavati pripremljenu šlag kremu od čokolade.

Korak 6

Na kraju kremu prelijte u čaše te ostavite u hladnjaku barem sat vremena.

Korak 7

Poslužiti i dekorirati po želji.

Više slatkiša

Drugi recepti

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.